Bodegas Montecillo høster druerne til deres Rioja Blanco fra vinmarker i Rioja Alta. Viura (35%) vinstokkene er over 60 år gamle og vokser i en højde af ca. 600 m.o.h. Tempranillo Blanco (35%) vokser på en undergrund domineret af ler, og Sauvignon Blanc på mere kalkholdig jord i den østlige del af distriktet, i 700 m.o.h., med lidt køligere forhold. Druesorterne bliver vinificeret separat, og denne diversitet giver mulighed for en perfekt harmoni.
Høsten foregår manuelt og man foretager straks en afstilkning og skånsom masning ved ankomsten til kælderen. Derefter gennemgår druerne en kølig skindmacerering i nogle timer, inden de skånsomt bliver presset. Efterfølgende foretages en gæring af mosten på ståltank og flextank. Alt dette for at opnå så meget aroma-, duft- og smagsekstrakt som muligt. Gæringen afsluttes på nye, let-ristede, franske barriques. Derefter gennemgår Viura og Tempranillo Blanco en malolaktisk gæring, før vinen modnes yderligere i 4 måneder på sit ”lie” (bundfald), med løbende omrøring. Det endelige blend foretages lige før aftapning.
Vinen har en lysgylden farve med grønlige limenuancer. I duften finder man sprøde og eksotiske aromaer af citrus samt modne toner af pære og mango. Den besidder en lækker mineralitet, byder på tørhed, struktur og en flot finale med lette ristede toner og vanilje. Vinen udvikler sig flot og elegant. Server den til skaldyr, fisk, supper og til pastaretter eller oste som fx Manchego.