Sydafrikanske Anthony Hamilton Russell og hans hustru, Olive, er sammen med deres team helt dedikeret til at udtrykke den unikke personlighed ved Hamilton Russell Vineyards 'jern- og lerrige terroir i deres vine, kombineret med hver årgangs karakter. Anthony overtog virksomheden efter sin far og grundlægger, Tim Hamilton Russell, i 1991 og købte ejendommen af familien i 1994. Tim købte den uudviklede 170 hektar store ejendom i 1975 og var en banebrydende vinproducent i den sydafrikanske Hemel-en-Aarde-dal. Anthony indsnævrede fokus til Pinot Noir og Chardonnay, registrerede Hamilton Russell Vineyards som et estate, og forpligtede sig til kun at arbejde med druer fra eget terroir. Omfattende jordforskning i 1994 viste 52 hektar stenet, jern- og lerrig, skiferafledt jord, som er optimal for den individuelle, oprindelige og meget udtryksfulde stil, Hamilton-Russel sigter mod. Vinene sælges nu i mere end 60 lande.
Både husets Pinot Noir og Chardonnay betragtes af mange som en slags New World-ikoner, men med en slående Old Word-stil. Vinene har haft stor gastronomisk succes og sælges på adskillige Michelin-stjernede restauranter rundt om i verden. Husets Pinot Noir er mørkere, mere muskuløs, mindre frugtdrevet og mere krydderi- og strukturdrevet end normalt for den nye verden. Husets Chardonnay er stram, tør, kompleks, lang og mineralsk - en mindre fyldig, sødmefuld, tropisk og alkoholholdig stil end man ofte ser i den nye verden.