I glasset får du en usædvanligt helstøbt og intens Chianti Classico. Duften er kompleks med mindelser om kirsebær og vanille. Smagen er fyldig, balanceret og intens med mørke bær fulgt op af lidt krydderi, tobak og eg i finishen. Server til ovnbagte kastanjer, vildt, lam og okse - gerne tilberedt som "simremad".
Det historiske Castello di Meleto knejser på en bakketop nær Gaiole in Chianti, nordøst for Siena. Slottet nævnes første gang i 1269, hvor det tilhørte Chiantis store Ricasoli familie. En cypres allé smyger sig op gennem vinmarkerne, som befinder sig på de stejle skråninger, der fører op til slottet. Ricasoli familien udbyggede og forskønnede ejendommen gennem århundreder, og tilføjede i det 15. århundrede det karakteristiske og imponerende cylindriske tårn, bygget for at beskytte mod artilleri ild. Ejendommen tilhører i dag en velhavende schweizisk familie, og intets spares for at fremstille vine, der realiserer det fantastiske potentiale i de perfekt beliggende vinmarker.
Den unge vin lagres 12 måneder i 54 hl. botti af slovensk eg. Resultatet er en usædvanligt helstøbt og intens Chianti Classico. Duften er kompleks med mindelser om kirsebær og vanille. Smagen er fyldig, balanceret og intens med mørke bær fulgt op af lidt krydderi, tobak og eg i finishen. Server til ovnbagte kastanjer, vildt, lam og okse - gerne tilberedt som "simremad".